top of page
Forfatterens bildeStressveileder Charlotte

Enkle og digge proteinrundstykker

Oppdatert: 25. sep. 2022

Jeg har bakt disse enkle og digge proteinrundstykker mange ganger. Oppskriften har jeg etterhvert delt med mange som har hatt lyst til prøve å bake de, fordi det er så enkelt. Du trenger ganske få ingredienser og det er ingen hevetid. Med andre ord så er det bare å røre alle ingrediensene sammen, forme noen rundstykker og steke i ovnen.


Du vil ikke angre, hvis du også tester ut rundstykkene. Mange tenker at de er så sunne at de knapt kan være gode - men de er KJEMPEGODE!! Selv barn som er lei av brød ELSKER disse.



Dette trenger du (10-12 rundstykker):


4 økologiske egg

1 stort beger cottagecheese (ca 400 g)

400 gram havregryn (evt. glutenfrie).

2 ss bakepulver

litt salt


TIPS:

Bytt 100 gram havregyn ut med 50 gram linfrø og 50 gram solsikkekjerner.

Tilsett 1-2 spsk chiafrø.

Ha i litt revne gulerøtter (men pass på at konsistensen ikke blir for våt).

Ha gresskarkjerner på toppen før du steker rundstykkene.



Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader.

Hvis du ikke ønsker "klumper" i røren, kan du starte med å røre egg og cottagecheese med en stavmikser.

Deretter tilsetter du og rører inn de tørre ingrediensene. La stå og svelle i ca. 10 min. Hvis røren er veldig våt kan du tilsette litt ekstra havregryn.

Form rundstykker og sett på bakepapir på en bakeplate (10-12 rundstykker). Pensle evt. med egg, eller bare vann for en gyllen overflate.

Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.


53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page