top of page

Få MER ut av LIVET og føl deg FRI

med riktig stress, søvn, kosthold, bevegelse og gode relasjoner. 

DSC04417_kvadrat.jpg

 

Kjenner du til hjernetåke, stressnakke, hukommelsestap eller humørsvingninger?

Får du ofte hodepine, “plutselig” vondt i et kne eller en skulder uten å være skadet?

Det kan være tegn på at du lever med stressrelaterte plager uten egentlig å være klar over det. Kroppen gir tydelig beskjed til deg om at hjernen er overarbeidet og at det er på tide å sette ned tempo eller ta en velfortjent pause. 

Føler du deg ofte sliten eller energiløs?

Mangler du tiltakslyst og er til tider lite sosial?

Har du prøvd “alt” for å føle deg bedre i kroppen, men ingenting fungerer over tid?

Hvis du kun behandler plagene/symptomene hos f.eks. fysio eller med medikamenter, uten å gjøre noe med rotårsaken, vil plagene bare komme tilbake igjen og igjen. Langvarig negativt stress er en kjempebelastning for kroppen, og det kan i verste fall resultere i utbrenthet eller alvorlig sykdom.

"If you listen to your body when it whispers, you won't have to hear it scream"

Stresshåndtering har aldri vært mer aktuelt enn akkurat nå og det kan være akkurat det du trenger etter noen krevende år med pandemi, usikkerhet og kontinuerlig tilpasning.

En lengsel etter igjen å kunne bestemme over eget liv ble sterkere og sterkere. Endelig åpnet samfunnet opp og du kunne leve litt mer som før. Droppe munnbind, reise ut i verden igjen og være sosial med venner, familie og kolleger. Men du er kanskje ikke helt den samme som før. Selv om du kan føle på både lettelse og glede så har du en underliggende uro som ikke forsvinner av seg selv. I tillegg så opplever du igjen usikkerhet pga. de høye strømprisene, stigende matpriser og økende renter og da er det ikke rart om du er litt redd for fremtiden og blir stressa over hvordan det skal gå med din egen økonomi og hvordan hverdagen blir fremover.

 

Kjenner du deg igjen?

 

Er du en av mange kvinner som lever med stressrelaterte plager uten å være klar over det og som tror det er noe annet? Kanskje du er redd for om du er alvorlig syk? Du trenger ikke ha det sånn, når du kan faktisk kan gjøre noe for å føle deg bedre.

For å vite HVA du selv kan gjøre, trenger du å forstå HVA stress er, HVILKE sstressfaktorer du har i livet og HVA det egentlig er som skjer med både kroppen og hjernen din når stress oppstår. Dette kan jeg som stressveileder hjelpe deg med.

Jente med armer strukket ut
DSC04385.JPG

ENDELIG FRI stressveiledning

Tenk deg å være FRI FRA noe som gir uro, misnøye, dårlig livskvalitet eller sykdom og FRI TIL noe som gir mer energi, overskudd, ro og livsglede - det kaller jeg ENDELIG FRI!

ENDELIG FRI stressveiledning handler om å definere de elementer i livet ditt som bidrar til at hjernen din setter i gang det vi kaller en stressrespons og som gjør at du får fysiske plager/symptomer. Når du vet rotårsaken til ditt stress, vil du lettere kunne redusere eller fjerne elementer fra livet og dermed øke stresstoleransen. Det kan f.eks. være mistrivsel på jobb, en eller flere dysfunksjonelle relasjoner, ubearbeidet bagasje fra fortiden eller noe du frykter i fremtiden. Tanker og følelser kan skape utrolig mye stress og sette seg som fysiske plager. Men heldigvis har du mulighet for selv å gjøre noe som vil føre til positiv endring for deg.

Du kan få hjelp til å hente frem dine egne ressurser, egenskaper og faktorer som kan skape motivasjon og drivkraft til at du vil gjøre endringer i livet, slik at du kan føle deg mer fri til å VÆRE deg selv og LEVE det livet du ønsker.

ELLENS HISTORIE

“JEG kom til et punkt i livet hvor jeg kjente at stresset gjorde meg til en person jeg ikke ville være. Stresset dominerte, jeg reagerte irrasjonelt på små ting, glemte ting, hadde stort søvnbehov og var generelt veldig sliten. En negativ spiral rett og slett. Egentlig litt utbrent.

Du viste meg de fysiologiske grunnene og konsekvensene stress har på kroppen. Jeg likte veldig godt ditt fokus på hjerne og kropp. Dette gjorde at jeg lettere aksepterte min tilstand og fikk tro på at dette kan jeg gjøre noe med. Det at det har vært lite fokus på metoder for stressmestring, men heller på årsaker til stress har gjort at jeg har blitt kjent med mine egne stress-triggere heller enn måter å "legge lokk på stresset”.Jeg må selv finne ut hva som funker for meg.

Metodene du har presentert har handlet generelt om viktigheten av kosthold, trening og positive tanker. Dette koblet opp til hvordan dette påvirker oss ifht stress har gjort meg mer bevisst på min egen livsstil. Jeg tar i dag sunnere valg fordi jeg vet at det demper stress-triggere for meg. Alt i alt veldig fornøyd med at du har gjort meg mer bevisst på hjernens funksjon på kroppen. Og motsatt.”

"I det iskalde vannet finner jeg roen, tanker forsvinner og jeg blir ett med pusten!"

Ellen har altså fått masse kunnskap om hjernen og sammenhengen mellom livsstil og stress slik at hun nå kan ta nye sunnere valg for å styrke egen helse og dempe egne stress-triggere. Hun har blitt trygg på å sette grenser for seg selv slik at hun har overskudd til å være den beste utgave av seg selv og være en god mamma for sine barn.

Er du som Ellen - og vil DU ha hjelp med dette?

* Sortere og sette ord på tanker og følelser.

* Finne dine energityver og rotårsaken til dine stressplager.

* Hente frem dine ressurser, egenskaper og interesser som kanskje har «blitt borte».

* Økt kunnskap om hjernen og stressresponsen. Hva skjer med kroppen?

* Skape gode vaner som gir mer overskudd og bedre livskvalitet.

* Gi slipp på egne begrensninger og gi litt mer F.

* Åpne opp for ditt indre skattkammer og utforske dine drømmer.

 

Slik at du kan:

* Få mer energi og overskudd til å gjøre det du liker og det som gir deg glede.

* Bli bedre kjent med egne behov og sette sunne grenser for deg selv.

* Redusere fysiske plager og føle deg mye bedre.

* Få mer lyst til å utforske eller lære deg nye ting.

* Håndtere stress og uro bedre og få mer harmoni og balanse i hverdagen.

* Bli tryggere på deg selv og den vakre personen DU ER.

* Få økt forståelse for det som skjer med kroppen din.

 

Du skal vite at du fortjener og har mulighet til å være den beste utgaven av deg selv, med din personlighet og de ressursene du har i deg.

 

Når du begynner å gjøre endringer, setter grenser og tar sunnere valg for deg selv, vil ting falle på plass og du vil føle deg som en ny og bedre utgave av deg selv. Det er en prosess som kan ta tid og det vil kreve noe av deg. Men når du vet hvor du er på vei og hvordan du ønsker å føle deg, så vil det uten tvil være verdt det.

DSC04398-kvadrat.jpeg
AZ1A9732.jpg

Slik kan vi jobbe sammen

Jeg tilbyr en GRATIS innledende og helt uforpliktende samtale for å avklare om vi passer til å jobbe sammen. Hvis det er tilfelle lager vi en avtale om videre forløp som begge er innforstått med.

Gjennom din prosess vil veiledningstimene foregå enten fysisk eller online avhengig av hvor i landet du bor.

Samtalene tar utgangspunkt i DEG og DER du er akkurat nå. Du vil få noen spørsmål og oppgaver underveis som kan hjelpe deg til klarhet, bevisstgjøring og et ærlig blikk på deg selv.

 

Min rolle som stressveileder er å veilede deg i din prosess ved å dele kunnskap og stille spørsmål der det er behov for det. Jeg vil også guide deg gjennom de mulighetene du har for å håndtere tanker og følelser på en god måte og gjøre endringer i livsstil som vil føre til bedre stressmestring (slik både Ellen og jeg selv opplevde det).

Ikke minst vil jeg være din støttespiller, den som lytter og som ser deg for den du er.

DU har selv svarene og ressursene i deg, men ved felles hjelp skal vi sammen hente frem og dyrke det beste i deg.

DSC04431.JPG

Om meg

Jeg heter Charlotte, er 55 år og kommer opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge i over 30 år. Jeg er utdannet Bioingeniør og jobber på laboratoriet på Bærum Sykehus. I 2011 startet jeg på en ny retning i livet fordi jeg ønsket å hjelpe andre med å styrke sin egen helse for å forebygge sykdom og fysiske plager og i 2013 var jeg ferdig utdannet Personlig Trener fra NIH.

 

Det ble starten på mitt eget firma, SMIL for helse, og tilbud om gruppetrening og personlig trening utendørs. Siden 2013 har jeg tatt ulike kurs/sertifiseringer innen trening og vært med på Conventions og treningsreiser for å holde meg oppdatert og få inspirasjon. I 2020 ble jeg sertifisert Velværemassør og har jobbet som massør på en tverrfaglig klinikk i Sandvika og 2021 tok jeg kurs i stressveiledning fordi jeg så hvilken sammenheng stress har med både fysisk og mental helse. Jeg er over middels interessert i ulike livsstilsvalg (bl.a. trening, kosthold og stress) og hvilket ansvar og muligheter vi har som individ til å påvirke vår egen helse og livskvalitet.

Du finner meg gjerne i naturen til fots, på sykkel, i telt eller hengekøye og så ELSKER jeg isbading og bader med glede hele året.

2021-02-20 15.27_edited.jpg

Slik startet det.....

Jeg var småbarnsmamma og veldig glad i både barnet og mannen. Men jeg slet veldig med å være glad i meg selv. Likte ikke og følte meg ikke vel i/med kroppen min, tenkte at jeg var en besværlig person og kun til bry for de rundt meg. Jeg hadde mye humørsvingninger og kunne bli både sint og irritert for selv små bagateller. På de verste dagene kunne jeg ligge sammenkrøpet i senga, oppløst i gråt og tenke at de rundt meg kunne hatt det mye bedre uten meg. Jeg var så sliten og lei av meg selv.

Jeg husker så godt den dagen, der jeg bestemte meg for at nok var nok. Etter en jentetur med gode samtaler og fine turer i naturen fikk jeg se et bilde av meg selv. Smilende og tilsynelatende fornøyd. Men inni meg var det mye skjult smerte. Slik ønsket jeg ikke å føle meg lenger. Noe måtte gjøres! Jeg ville ned i vekt.

I januar 2010 bestemte jeg meg for å øke hverdagsaktiviteten, trene styrke og endre kostholdet. Mye på én gang, men jeg hadde bestemt meg. Lavkarbo var kommet til Norge og jeg hev meg på bølgen. Meldte meg inn på treningssenter for å få hjelp og program til å trene styrke regelmessig. Endret de daglige turene med hunden til å inkludere mest mulig motbakker og mer pulstrening.

Vekta gikk stadig nedover og jeg følte meg stolt og fornøyd med jobben jeg gjorde og at jeg klarte å følge min egen plan. I løpet av det året hadde jeg gått ned 10 kg og jeg følte meg MYE bedre enn jeg hadde gjort på flere år. MEN, jeg innså at det ikke lenger bare handlet om vekta. Det handlet i mye større grad om FØLELSEN og sammenhengen mellom fysisk og mental helse.

 

Mitt hode (eller min hjerne) hadde også endret seg i takt med mine nye livsstilsvalg. Jeg følte meg mer robust, mer motstandsdyktig, og sterkere mentalt. Humørsvingningene var sjeldnere, og humøret var bedre. Dette var definitivt noe jeg ønsket, men likevel ikke var forberedt på. Jeg skulle jo «bare» ned i vekt for å føle meg bra.

bottom of page