top of page

Hva er helseprotokoll?

1.png

Du blir hva du spiser: Mat for kroppen er også mat for hjernen, og hva du spiser vil ha betydning for hvordan du føler deg og for hvordan du håndterer situasjoner som skaper stress hos deg. Dersom målet ditt er å være frisk, føle deg vel og være glad så er det ikke så dumt å ha et bevisst forhold til ditt eget kosthold og om kroppen får det den trenger for å fungere best mulig.

Helseprotokollen består av tre viktige trinn og er satt sammen av produkter som har synergetisk effekt, dvs. at sammen blir de ekstra effektfulle. Hver for seg er de magiske, men sammen kan de virkelig booste kropp og helse på en fantastisk måte.

Trinn 1 - Balanse

Skap en sunn Omega-6:3 Balanse og beskytt kroppens celler mot oksidativt stress. BalanceOil gjør dette gjennom sin førsteklasses blanding av oljer, utvunnet av olje fra viltfanget fisk og tidlig høstet extra virgin olivenolje av høyeste kvalitet. Et høyt nivå av Omega-3 (EPA + DHA), Polyfenoler fra oliven og Vitamin D3.

Trinn 2 - Gjenoppbygg

 Å ta vare på kroppens "gode" bakterier kan ha en grunnleggende innvirkning på vår helse. ZinoBiotic er en svært kompleks blanding av 8 naturlige kostfibre, laget for å frigjøre metabolismen i tykktarmen og støtte veksten av sunne bakterier.

Trinn 3 - Styrke

Xtend er et avansert immun- og kosttilskudd som kompletterer BalanceOil og ZinoBiotic perfekt. Den er laget for å støtte vårt narturlige immunsystem, og inneholder 23 essensielle vitaminer og mineraler, mikro- og fytonæringsstoffer og rensede 1-3, 1-6-betaglukaner avledet fra bakegjær.

Dette er altså full pakke for virkelig å gi kroppen det den trenger for å gjøre den så robust som mulig og for å kunne fungere på best mulig måte i en hverdag som ofte krever både energi, overskudd, konsentrasjon og en god tåleevne. 

Det moderne kosthold

Min personlige erfaring er at kostholdet spiller en kjempeviktig rolle for ditt daglige velvære, hvordan kroppen føles og hvordan hodet (hjernen) fungerer. Det er ikke tvil om at det er en klar sammenheng mellom hva du spiser og ditt energinivå, ditt humør og hvordan du håndterer stress. Å spise så naturlig mat som mulig med gode byggesteiner vil ha gunstig effekt på alle kroppens celler.

 

Tidligere besto et vanlig kosthold av rene råvarer med et stort innhold av gunstige næringsstoffer som sunne fettsyrer, vitaminer og mineraler, men i dag ser kostholdet helt annerledes ut. En stor del av maten som spises nå er prosessert eller ultraprosessert, hvilket resulterer i at den inneholder ingen eller få gunstige næringsstoffer samt det er en ubalanse i fettsyresammensetningen som er ugunstig for kroppen. Selv med ferske råvarer kan det være vanskelig å få i seg nok vitaminer og mineraler pga. et magrere jordsmonn og at dyr får mye kraftfor.

 

I løpet av de årene jeg har jobbet som personlig trener og hjulpet kvinner med å komme i gang med trening eller trene smartere har jeg gang på gang opplevd at det oppstår fysiske plager som smerte i rygg, skulder eller kne, migrene, hodepine eller mangel på energi. Dette er vanlige plager som settes i sammenheng med en underliggende inflammasjonstilstand i kroppen. Noe som kan oppstå som følge av et ugunstig kosthold med for mye omega6 fettsyrer (tilsettes i veldig mange matvarer).

 

Hvordan kan man vite om fettsyrebalansen er som best mulig?​

Det er mulig å måle fettsyresammensetningen med en enkel blodprøve og bare et lite stikk i en finger. Testen utføres hjemme av deg selv og sendes til et høyt anerkjent laboratorium i Oslo. Hvis du vil vite mer om fettsyrebalanse og ønsker å ta en test, så klikker du på knappen under og booker en uforpliktende samtale med meg.

Dollarphotoclub_73599286.jpg

Evelyns historie

Evelyn er en godt voksen dame som i mange år levde med kroniske smerter i kroppen på grunn av fibromyalgi. Med daglige smerter og vondter som av og til var så ille at hun ikke kun lage mat, ble det mange ferdigmiddager og enkle løsninger.

 

Evelyn kom i kontakt med en helsecoach som kunne hjelpe henne med å ta en titt på kostholdet og se hva hun kunne gjøre annerledes. Men på grunn av smerter var det som sagt vanskelig for Evelyn å lage mat fra bunnen av med rene råvarer. Hun ble tilbudt en fettsyretest for å sjekke «kroppens tilstand» og den viste at hun hadde en kraftig ubalanse i fettsyresammensetningen.

 

Hun begynte da på et kosttilskudd som skulle bidra til en bedre balanse og til å bygge opp en god næringsmessig grunnmur som kroppen hennes sårt trengte. Det gikk bare to uker til Evelyn begynte å kjenne effekten av det nye kosttilskuddet og etter hvert ble hun helt smertefri og kunne slutte med sine faste medisiner. Hun kunne begynne å lage sunn mat fra bunnen av og leve et helt nytt og smertefritt liv.

På tross av at jeg selv syntes mitt kosthold og min livsstil kunne betraktes som sunn og bra for kroppen min så viste denne balansetesten at jeg hadde en ubalanse mellom fettsyrene Omega3 og Omega6. En sannhet i farger som jeg enkelt kunne forholde meg til og tydelig viste meg forbedringspotensialet mitt Jeg begynte derfor å bruke kosttilskuddet som skulle bidra til en mer gunstig balanse som gjør at celler i kroppen bedre kan dra nytte av de gode næringsstoffene fra maten og av trening og hverdagsaktivitet. Dette vet jeg at kroppen trenger og maten jeg spiser kan ikke alene dekke hele kroppens behov.

Hvis du vil vite mer om fettsyrebalanse og om hvordan du kan ta en test, så klikker du på knappen under og booker en uforpliktende samtale med meg.

bottom of page