top of page
  • Forfatterens bildeStressveileder Charlotte

GRØNN MAGI

La deg lade av naturkreftene🌿🍁🍀


«The wilderness holds answers to questions man has not yet learned to ask

– NANCY NEWHALL


Å være i naturen er som å ha tilgang på en ubegrenset mengde med energi og muligheter. Energi fordi du blir kvitt din negative energi fra en hektisk hverdag og ladet med ny, ren og positiv energi som booster humøret ditt med fantastiske endorfiner. Muligheter fordi sinnet ditt blir klarere når støyen du normalt er omgitt av ikke lenger skygger (døyver) din egen sjel og du får tilgang på din medfødte kreativitet.Vi er alle skapt av jorden og det er kanskje derfor det det å være ute i naturen føles som å komme hjem, totalt blottet og fri for blokkeringer. Jeg vil kalle det for grønn magi. Naturen er en av de mest helsefremmende tingene du kan utsette deg selv for. Naturen står der, klar til å møte deg når du er klar, ikke tar den betalt heller og den er helt fri for bivirkninger. Det er kun positive effekter forbundet med å være i naturen.


Det er nok ikke uten grunn at den vitenskapelige interessen øker for hvilken effekt hav, trær, villmark, skog og fjell kan ha på vårt menneskelige sinn. Under pandemien var det en folkevandring ut i naturen, noe vi ikke så i like stor grad før og heller ikke etter når samfunnet igjen fungerer som «normalt» med alle sine muligheter for å delta på forskjellige aktiviteter. Noe som i verste fall kan føre til stress og utbrenthet hvis du ikke klarer å si nei eller føler at du bør eller må noe du kanskje ikke har lyst til.Naturens effekt er omfattende for både biokjemien*og fysiologiske funksjoner** i kroppen. Naturopplevelser har vist seg å ha en beroligende effekt som bidrar til å senke vårt naturlige beredskapssystem (stressrespons) og gir målbart lavere angstnivåer. Grønn magi er ikke bare bra for psykisk smerte, men gjør også noe med din mentale og emosjonelle kapasitet, gjennom å endre måten du forholder deg til andre mennesker på – og livet generelt. Naturens grønne magi gjør deg friskere og lettere til sinns, og den stimulerer dine kreative sider.


Effekten på kroppen er målbar og taler da sitt entydige språk når det bl.a. måles lavere puls og blodtrykk, samt lavere nivå av stresshormoner i blodet. Derfor er det veldig gunstig og rett og slett magisk å velge naturen hvis du er omgitt av mye støy, har travle dager, føler deg presset eller stresset og blir sliten av jobb, folk eller forpliktelser. Du må tillate deg og velge å ta en pause i naturen for å lade dine egne batterier med helsefremmende endorfiner når du trenger påfyll, hvilepuls eller å få klarnet hodet.Forskning viser at du ikke trenger å være i naturen i flere timer daglig for å oppnå effekt. Den grønne magien skjer umiddelbart når du er i naturen. Finn en park, dra til sjøen, gå tur i skogen, kjenn på ett tre, sett deg i gresset. Det er mange måter å være i naturen på for å oppnå den magiske og helsefremmende effekten.

NB! Sett av nok tid for det er en viss risiko for at når du først er i naturen, så vil du ikke forlate den igjen.


* kjemiske strukturer og prosesser i celler

** kroppslige funksjoner og ulike organer


Ønsker mer grønn magi for deg i din hverdag🌳💚


SMIL fra Charlotte😀
53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page