top of page
  • Forfatterens bildeStressveileder Charlotte

Det er her regnbuen starter....

Det er så mye å bære på når kroppen gir signaler på at noe ikke lenger er bra. Dager med mange tanker og følelser som skaper mye uro i kropp og sinn; irritasjon, sinne, sorg. Det hviler en tung byrde på skuldrene som veksler mellom dårlig samvittighet overfor mine nærmeste og det å ta vare på meg selv.


Jeg hadde gått sånn i lang tid, faktisk flere år. Med både følelser, tanker og hverdagen i en evig berg-og-dal bane. Følelsen av å lyve for meg selv gjorde smertelig vondt, og jeg skammet meg. For innerst inne visste jeg veldig godt hva jeg måtte gjøre for meg selv, for å ha det bra. Men frykten for det ukjente og den dårlige samvittigheten stoppet meg. Helt til en dag da jeg hadde fått klarhet og styrke nok til å ta steget. Jeg skulle forlate han jeg hadde giftet meg med, nesten 15 år tidligere. Det var mye smerte og sorg i den prosessen, på tross av at det var mitt valg. Et valg jeg var nødt til å ta for meg selv fordi jeg ikke lenger var den jeg ønsket å være og egentlig er innerst inne.Valget jeg tok ble starten på en ny og annerledes hverdag, en transformasjonsprosess der jeg skulle finne inn til mitt indre og hente frem meg selv igjen. Det føltes som å henge i løse luften, uten fotfeste og uten retning, samtidig som jeg også visste at fremfor meg var det mange uante muligheter, til å være meg, skape det livet jeg ønsker meg, og til virkelig å delta aktivt i min egen transformasjonsprosess.


Tiden leger sårene og erfaringer kan brukes klokt og oppmerksomt til å lære og forstå hvem man har vært og hvem man ønsker å være. Fortid skal være fortid. Den gjør ingen annen nytte i nåtid eller fremtid enn å lære oss en lekse og gi oss muligheten til å ta med det beste fra det gamle for å skape det livet man ønsker og være seg selv, på ekte.


Frykt for det ukjente kan være som en fotlenke som hindrer deg i å skape det livet du ønsker deg. Denne frykten gjør endring vanskelig fordi trygghet er et så sterkt og fundamentalt behov at noe som er kjent kan være lett å velge fremfor noe ukjent, selv når det egentlig gjør deg ulykkelig.


Frykten for forandring skal ikke holde deg i en relasjon som ikke gagner deg. Du må bestemme deg for hva du vil gi slipp på, og hva du vil beholde. Du får ingen ny start hvis du ikke gir slipp på det du hadde. Vær modig, ikke vær redd. Hvem vet hva du finner på den andre siden.


“Det finnes alltid mange anledninger til ikke å gjøre en endring, men det finnes også mange anledninger til å gjøre en endring. Når det gjelder å skape en endring som får deg til å føle deg bra, som tar deg nærmere drømmen din, så er det alltid flere anledninger til å gjøre endringen. Finn de anledningene og fokusér på dem”. Dette skriver Josefin Dahlberg i sin lille håndbok “Soul Work”.Men frykten for det ukjente og redselen for å gjenta en dårlig opplevelse kan virkelig hindre deg i å komme videre i livet og leve det på den måten som er best for deg. Hjernen og nervesystemet har veldig god hukommelse og lagrer alle dine opplevelser i en minnebank, gode som dårlige. Det å mimre om gode minner og opplevelser kan sette de mindre gode i skyggen til de etterhvert blekner eller smuldrer bort. Slik kan du bygge opp din egen styrke og tro på at endring kan være bra, at du kan få det til.


Samlivsbrudd er uten tvil en stor belastning på kroppen. Stress samles opp og akkumuleres. Grublerier og vanskelige følelser bidrar til overaktivering av hjernens alarmsystem og kroppens fysiologiske tilpasning. Lever du med daglig overaktivering, der det aldri er mulig å senke tempoet på hjemmebane eller på arbeidsplassen, eller er du viklet inn i grublerier og vanskelige følelser det blir umulig å finne veien ut av, er sannsynligheten stor for at du også sliter med stress-skuldre, ryggsmerter, fordøyelsesvansker, hodepine, svimmelhet eller høyt blodtrykk.


Det er ingen tvil om at livsendring er blodig alvor, som krever pågangsmot, vilje og evne til læring gjennom å snu det vanskelige, og åpenhet til å betrakte seg selv. Det krever handlekraft til å ta de vanskelige valgene og mot til å stå i det. Når du gjør det, vil du bit for bit transformeres og sette sammen ditt nye liv, som et puslespill du aldri har lagt før. Det kan kreve mer av deg enn du tror, men tro meg, det er her regnbuen starter....SMIL fra Charlotte 😀

71 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentários


bottom of page