top of page
  • Forfatterens bildeStressveileder Charlotte

2023 - Muligheter og drømmer


Ønsker deg et riktig godt nytt år. Håper du har hatt en fin avslutning på 2022 og en rolig start på 2023. Vi har et langt år foran oss, selvom det nok (som vanlig) kommer til å gå fort. Men det er ingen grunn til å skynde seg, det må i så fall være langsomt.


I fjor på denne tiden hadde jeg hele den første uken i 2022 fri fra jobb. Det var så utrolig deilig fordi det ga meg muligheten til en rolig start på året. Jeg trenger nemlig litt tid på å omstille meg og komme inn i modus med å fokusere på mål og ønsker for hva jeg ønsker å oppnå i løpet av året. I tillegg så var det en fantastisk vinter slik at jeg også fikk meg noen magiske skiturer. Starten på 2022 kunne ikke vært bedre.


Dette året startet helt annerledes. Jeg er nå separert, bor for meg selv i leilighet og jobber 100% i tre-delt turnus på sykehuset. Sønnen min og hunden var hos faren sin og jeg jobbet nattevakter hele nyttårshelgen. Nyttårsaften skulle sønnen min på 16 (ganske snart 17) dra ut med en venn for første gang. Vi hadde gode samtaler i forveien om alkohol, jenter og at det er en kveld der uønskede hendelser kan skje. Må si at samtidig som jeg følte meg trygg på at han skulle “oppføre seg ordentlig” så følte jeg meg også veldig usikker, fordi jeg ikke kjente denne vennen og heller ikke ante noe om hvor og hvilken fest han skulle på. Fra jobben sendte jeg en sms til ham etter at fyrverkeriet hadde lagt seg og ønsket ham godt nyttår og spurte om det var bra på fest. Nei, var svaret. Jeg frøs litt innvendig, for hva handlet dette om. Neste setning var, “er på vei til legevakten”. SHIT, tenkte jeg. Hva skjer??


Det viste seg at han hadde blitt slått ned bakfra av en ukjent person, falt i knestående og i neste øyeblikk når han reiste seg så kunne han ikke stå på den ene foten. Han hadde fått noen små kutt i nakken, bak øret og på hodet samt en hoven ankel. På legevakten fikk han to sting i nakken, lim-plaster bak øret og gips på foten som viste seg å være brukket. Jeg kunne heldigvis følge med og være tilstede da jeg var på jobb på sykehuset, men jeg var egentlig ganske rystet over hele hendelsen og situasjonen. Samtidig så tenker jeg at det er mye læring i hele denne hendelsen. Både for oss foreldre og for sønnen min.


Hvorfor forteller jeg deg dette da?


For å minne deg på at selv om vi kan være fornuftige, tenke ut scenarier i forkant og forberede oss, så vet vi aldri hva som kommer til å skje. Det kan skje ting som vi ikke selv har kontroll over. Men det er naturligvis ikke noe vi skal gå og være redd for. Vi skal ikke la frykt styre våre handlinger. Det handler heller ikke nødvendigvis om det som skjer, men hvordan det håndteres praktisk og emosjonelt. For uansett hva som skjer, vil det være lærdom i hendelsen. Du skal ikke være redd for å feile, gå på trynet eller at noe skal skje med deg. Du skal være modig, se muligheter og leve livet.


Jeg tenker at livet byr på så utrolig mange muligheter og for meg så er 2023 mulighetenes år. Det er året der jeg skal bruke mitt visionboard til å manifestere og få støtte av universet motta det jeg ønsker meg. Det er ikke sikkert alt skjer i år, men jeg skal starte prosessen nå. Jeg skal heve min egen energifrekvens og komme i "motta-modus" og gjøre steg for steg handlinger slik at universet kan støtte meg i det jeg manifesterer.
Når jeg ser tilbake på de siste 10 årene så har det skjedd utrolig mye og jeg har lært masse underveis. Både om meg selv og det å jobbe med egen business. Det har ikke gått på skinner hele veien, det har vært både nedturer og oppturer, bekymringer og gleder. Det har vært mange bekjentskaper, sparringspartnere og mentorer som har bidratt i min læring og utvikling.


Jeg er ikke der jeg ønsker og drømmer om å være i min egen business enda. Jeg har flere drømmer for 2023 og har satt meg noen mål som jeg skal jobbe mot. I tillegg så har jeg laget et visionboard som jeg daglig skal se på for å bli minnet om HVOR jeg vil, HVA jeg vil og ikke minst HVORDAN jeg vil føle meg.


Er du typen til å evaluere året som gikk og til å reflektere over hvordan du ønsker det nye året skal se ut? Eller har du lyst til å drømme og sette deg noen mål for året?


For å komme i gang så kan du bruke disse spørsmålene:

  • Hvis du ikke hadde noen grenser, hva ville du gjort da? Drøm stort og tenk helt utenfor den vanlige boksen. Forestill deg at du kan gjøre hva som helst, du skal ikke tenke på penger, fornuft, begrensninger etc. DRØM og SKRIV i vei.


  • Når føler du deg mest levende? Når er du skikkelig glad og nærmest lykkelig? HVA gjør du når du har de beste følelsene du vet om?


  • Hva ville 6-åringen i deg likt å gjøre? Som barn er vi helt frie fra hemninger og konsekvenstenkning og er da på vårt mest kreative og fantasifulle sted i livet. Kjenn etter hva barnet i deg hadde likt å gjøre mer av og skriv det ned.


Kanskje du også kan lage ditt eget visionboard som kan hjelpe deg til å holde fokus mot egne drømmer og mål. Det viktigste med å lage et visionboard er at du må LEVE deg inn i det, VÆRE i følelsene dine drømmer gir deg og ikke minst TRO på at det er mulig.


Her er mitt visionboard for 2023. Kanskje du kan bli inspirert av dette til å lage eget.Ønsker deg masse lykke til med DIN START og DINE DRØMMER for det nye året.- CHARLOTTE -58 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page